Care4farm | Temperatur i kartoffelkuler og -lagre
16160
post-template-default,single,single-post,postid-16160,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Temperatur i kartoffelkuler og -lagre

Temperatur i kartoffelkuler og -lagre

At have styr på temperaturen i kartoflerne er afgørende for den kvalitet, der leveres og dermed stor økonomisk betydning for afregningen.

Mange parametre påvirker temperaturen i kartoflerne. Udetemperatur, vind, kartoflernes placering og kartoflernes temperatur og sundhed ved optagning for at nævne nogle. Placer kuler nord/syd, så den overvejende vestenvind kan ventilere kulerne og placer så vidt muligt kulerne højt på marken. Pas endvidere på med for mange tdr. pr. meter kule.

Temperaturen kan måles med mange forskellige typer termometre. I de senere år er der kommet en ny type på markedet, der sender temperaturen trådløst. Spyddet placeres, hvor man vil tage temperaturen og via mobilnettet overføres temperaturen til telefon og PC.

 

StackView 1

Hvert StackView® spyd indstilles på hjemmesiden til at give varsel ved for høj og for lav temperatur. På mobil og PC kan temperaturen i kulen ligesom StackView® gemmer temperaturene, så man kan se udviklingen. Det giver indsigt i, hvor hurtigt temperaturen stiger eller falder efter man har åbnet eller lukket for luft/ventilation til kartoflerne. StackView® har også indbygget GPS, så man har overblik over hvilke kuler eller hvor spyddene er placeret.

StackView 2